Case Volvo

Een fabriek van Volvo Cars Corporation

Zowel de schaartafel, als de palletdolly zijn op verschillende standen te fixeren, zodat de producten altijd op een verantwoordelijke en ergonomische manier worden aangeboden.

Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

Klant:
Volvo Cars Gent is een fabriek van Volvo Cars Corporation in de Gentse haven. De fabriek is opgedeeld in een lasfabriek, een spuitfabriek en de eindassemblage. De fabriek werd opgericht in 1965 ter ondersteuning van de expansie van Volvo in wat toen nog de 'Europese Economische Unie' heette. Op dit ogenblik is Volvo Cars Gent één van de Europese hoofdfabrieken van Volvo Cars. In 2014 werden er 264.200 auto’s gebouwd. De Volvo Amazon was de eerste Volvo die in Gent werd geproduceerd. Tegenwoordig (2015) bouwt Volvo Cars Gent de Volvo V40, Volvo V40 Cross Country, Volvo S60, en Volvo XC60. In de toekomst gaat Volvo zich specialiseren in het compacte segment, met name de toekomstige generatie auto's die gebaseerd is op de Compact Modular Architecture. Vandaag telt het bedrijf ruim 5000 werknemers.


Video

Logistieke uitdaging:
Bij de assemblagelijnen van Volvo bevinden de auto’s zich op een verhoogd platform. Momenteel worden er heftrucks gebruikt om de onderdelen op hoogte aan te kunnen bieden. Volvo zocht een oplossing om het assemblageproces zonder heftrucks uit te kunnen voeren en de onderdelen op een ergonomische manier aan te kunnen bieden.

Oplossing:
WEWO Europe heeft in samenwerking met Volvo een oplossing realiseert om de assemblageproducten op hoogte en op een ergonomische manier aan te kunnen bieden. De oplossing omvat een speciale schaarheftafel in combinatie van een kantelbare palletdolly. Zowel de schaartafel, als de palletdolly zijn op verschillende standen te fixeren, zodat de producten altijd op een verantwoordelijke en ergonomische manier worden aangeboden. De palletdolly worden door middel van een elektrotrekker door de fabriek vervoerd en op de juiste locatie aangeboden aan de medewerker.Resultaat:
Dankzij de toepassing van schaarheftafels in combinatie met palletdolly’s kan er nu in de fabriek van Volvo Cars te Gent heftruckvrij worden gewerkt. Daarnaast worden de onderdelen op een ergonomische hoogte aangeboden aan de medewerker. De schaarheftafels zijn qua hefhoogte instelbaar en verplaatsbaar. Hierdoor kunnen ze ook op andere plekken in de lijnassemblage worden ingezet. Dit biedt Volvo de gewenste flexibiliteit. Het doel is om dit concept van werken ook in alle andere fabrieken van Volvo Car toe te passen.


Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Elektrowagens met geïntegreerde schaartafel

WEWO Europe heeft voor het Belgische engineeringsbureau Mides elektrowagens ontwikkeld. Deze elektrowagens zijn voorzien van een geïntegreerde schaartafel

Een AGV, geoptimaliseerd voor het verplaatsen van producten

Een AGV die door zijn compacte design uitermate geschikt is voor het verplaatsen van stellingen en producten in diverse omgevingen.

Case Speciaal oplossingen

Neem contact op voor persoonlijk & passend advies!

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief