CASE AUTOMATE GUIDED VEHICLE

Wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen

Doormiddel van een specialistisch koppelsysteem kunnen de matrijzen eenvoudig uit de machines worden gehaald en op de wagen worden vervoerd

Klant:
Bosch Transmission Technology is marktleider op het gebied van ontwikkeling en massafabricage van duwbanden voor de continu variabele transmissie (CVT). Sinds de start in 1972 is continu geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de duwband. Inmiddels is het bedrijf verantwoordelijk voor tal van innovaties op CVT gebied. Wereldwijd worden de producten en diensten van Bosch Transmission Technology door diverse spelers binnen de automobielindustrie toegepast voor diverse applicaties. Momenteel werken er meer dan 900 medewerkers bij Bosch Transmission Technology.

 
Logistieke uitdaging:
De productie binnen Bosch gebeurt veelal door middel van machines met matrijzen. Deze matrijzen variëren van 100kg tot 1000kg. Binnen Bosch was er behoefte aan een elektrowagen waarmee de matrijzen van de machine naar het magazijn en/of ter reparatie aangeboden konden worden. Daarnaast was er een systeem noodzakelijk waarmee de matrijzen eenvoudig in de machines geladen kunnen worden. Wat de productie faciliteiten van Bosch kenmerkt is de enorme hoeveelheid olie. In de bestaande wagen leidt dit tot veel storingen en problemen.

Oplossing:
De engineers van WEWO Europe hebben een elektrowagen ontwikkeld waarbij er geen olie in de wagen kan blijven staan. Alle essentiële onderdelen zijn zodanig geplaatst dat hier geen olie bij kan komen. Hierdoor is de uitval van deze onderdelen tot een minimum beperkt waardoor de betrouwbaarheid van de wagen is gewaarborgd. Doormiddel van een specialistisch koppelsysteem kunnen de matrijzen eenvoudig uit de machines worden gehaald en op de wagen worden vervoerd. Door het gebruik van een schaartafel kan met één type wagen de matrijs op elke hoogte in de machines worden geschoven. De wagen kan alleen zijn normale snelheid halen wanneer de schaartafel zich op het laagste punt bevindt. Dit ter bescherming tegen het kantelen van de wagen. Verder is de wagen qua beveiliging uitgerust met detectiesensoren. Hierdoor zal de wagen stoppen wanneer er een object gedetecteerd wordt.Resultaat:
Dankzij de inventieve manier van ontwikkelen en produceren zijn de elektrowagens storingsvrij. De problemen die voorgaande oplossingen kenmerkte zijn nu verleden tijd. Ook schades aan de wagens en andere objecten wordt door de sensoren voorkomen. De wagens van WEWO bevallen zo goed dat er ook voor andere logistieke processen elektrowagens van WEWO worden ingezet. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

WEWO AGV's in  Smart Factory AUDI

WEWO Europe BV developed an AGV solution in support of the Audi Smart Factory Project. Audi is making its production fit for the future and strives
for greater flexibility and effciency. The inflexible nature of conventional conveyor belts called for a new and modular transport system. WEWO Europe BV is proud that it has contributed to this development by delivering AGV’s in accordance with the requirements of this project.

Elektrowagens met schaartafel

WEWO Europe BV heeft voor een productie-/assemblage bedrijf in België elektrowagens ontwikkeld en geproduceerd t.b.v. de productielijn.

Case Elektrotransport

Neem contact op voor persoonlijk & passend advies!

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring