CASE AUTOMATE GUIDED VEHICLE

Wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen

Doormiddel van een specialistisch koppelsysteem kunnen de matrijzen eenvoudig uit de machines worden gehaald en op de wagen worden vervoerd

Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

Klant:
Bosch Transmission Technology is marktleider op het gebied van ontwikkeling en massafabricage van duwbanden voor de continu variabele transmissie (CVT). Sinds de start in 1972 is continu geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de duwband. Inmiddels is het bedrijf verantwoordelijk voor tal van innovaties op CVT gebied. Wereldwijd worden de producten en diensten van Bosch Transmission Technology door diverse spelers binnen de automobielindustrie toegepast voor diverse applicaties. Momenteel werken er meer dan 900 medewerkers bij Bosch Transmission Technology.

 
Logistieke uitdaging:
De productie binnen Bosch gebeurt veelal door middel van machines met matrijzen. Deze matrijzen variëren van 100kg tot 1000kg. Binnen Bosch was er behoefte aan een elektrowagen waarmee de matrijzen van de machine naar het magazijn en/of ter reparatie aangeboden konden worden. Daarnaast was er een systeem noodzakelijk waarmee de matrijzen eenvoudig in de machines geladen kunnen worden. Wat de productie faciliteiten van Bosch kenmerkt is de enorme hoeveelheid olie. In de bestaande wagen leidt dit tot veel storingen en problemen.

Oplossing:
De engineers van WEWO Europe hebben een elektrowagen ontwikkeld waarbij er geen olie in de wagen kan blijven staan. Alle essentiële onderdelen zijn zodanig geplaatst dat hier geen olie bij kan komen. Hierdoor is de uitval van deze onderdelen tot een minimum beperkt waardoor de betrouwbaarheid van de wagen is gewaarborgd. Doormiddel van een specialistisch koppelsysteem kunnen de matrijzen eenvoudig uit de machines worden gehaald en op de wagen worden vervoerd. Door het gebruik van een schaartafel kan met één type wagen de matrijs op elke hoogte in de machines worden geschoven. De wagen kan alleen zijn normale snelheid halen wanneer de schaartafel zich op het laagste punt bevindt. Dit ter bescherming tegen het kantelen van de wagen. Verder is de wagen qua beveiliging uitgerust met detectiesensoren. Hierdoor zal de wagen stoppen wanneer er een object gedetecteerd wordt.Resultaat:
Dankzij de inventieve manier van ontwikkelen en produceren zijn de elektrowagens storingsvrij. De problemen die voorgaande oplossingen kenmerkte zijn nu verleden tijd. Ook schades aan de wagens en andere objecten wordt door de sensoren voorkomen. De wagens van WEWO bevallen zo goed dat er ook voor andere logistieke processen elektrowagens van WEWO worden ingezet. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Een fabriek van Volvo Cars Corporation

Klant:
Volvo Cars Gent is een fabriek van Volvo Cars Corporation in de Gentse haven. De fabriek is opgedeeld in een lasfabriek, een spuitfabriek en de eindassemblage. De fabriek werd opgericht in 1965 ter ondersteuning van de expansie van Volvo in wat toen nog de 'Europese Economische Unie' heette. 

Wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen

Klant:
De klant is wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen. In de Benelux bevindt de belangrijkste vestiging zich te Wilrijk, waar zich het internationale hoofdkantoor van de compressorendivisie bevindt en bovendien een grote productie-eenheid is.

Case Elektrotransport

Neem contact op voor persoonlijk & passend advies!

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief