Case Automate Guided Vehicle

Wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen

Met een draagvermogen van 2000 kg voldoet deze ‘line tracking’ 
AGV-oplossing uitstekend aan de gestelde eisen


Klant:
De klant is wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen. In de Benelux bevindt de belangrijkste vestiging zich te Wilrijk, waar zich het internationale hoofdkantoor van de compressorendivisie bevindt en bovendien een grote productie-eenheid is. Op deze locatie vindt de productie en assemblage van vacuümpompen en compressoren plaats. Dit gebeurt via een lijnassemblage waar bij elke stop een uniek onderdeel wordt gemonteerd. Het gewicht van de pompen en compressoren varieert tussen 500 kilo en 2,5 ton.

Logistieke uitdaging:
Bij de oorspronkelijke lijnassemblage van de compressoren en vacuümpompen werd gebruik gemaakt van kettingbanen. Echter bood dit niet de flexibiliteit die de klant graag zou willen. Het moet mogelijk zijn om verschillende types compressoren en vacuümpompen op één lijn te assembleren.  Ook moet het een kleine inspanning zijn om productielijnen te verlengen en of te verkorten. Tevens is het wenselijk om het werkplateau op een ARBO-technisch verantwoorde hoogte te kunnen brengen zodat de werknemers ergonomisch aan de lijn kunnen werken.Oplossing:
De engineers van WEWO Europe hebben een AGV (Automatisch Gestuurde Voertuigen) oplossing ontwikkeld. Deze AGV’s vervangen de huidige kettingbanen in de lijnassemblage. Daarnaast is een speciaal laag platform ontwikkeld met een hoogte van 225mm. Het platform beschikt over een in hoogte variërend werkblad tot maar liefst 800mm. Tijdens dit project waren ergonomie, effectiviteit en continuïteit de belangrijkste kerneisen. Met een draagvermogen van 2000 kg voldoet deze ‘line tracking’ AGV-oplossing uitstekend aan de gestelde eisenResultaat:
Dankzij de toepassing van AGV’s  in de assemblage lijn voor compressoren en vacuümpompen kunnen de medewerkers werken op een ARBO-technisch verantwoorde  manier. Tevens is flexibiliteit naar de toekomst gewaarborgd door het toepassen van magneetlijnen.  Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie voor het bedrijf maar ook het comfort en werkplezier van de werknemers. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Een AGV, geoptimaliseerd voor het verplaatsen van producten

Een AGV die door zijn compacte design uitermate geschikt is voor het verplaatsen van stellingen en producten in diverse omgevingen.

Elektrowagens met geïntegreerde schaartafel

WEWO Europe heeft voor het Belgische engineeringsbureau Mides elektrowagens ontwikkeld. Deze elektrowagens zijn voorzien van een geïntegreerde schaartafel

Case Automatic Guided Vehicle

Neem contact op voor persoonlijk & passend advies!

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring