Case Automate Guided Vehicle

Wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen

Met een draagvermogen van 2000 kg voldoet deze ‘line tracking’ 
AGV-oplossing uitstekend aan de gestelde eisen


Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

Klant:
De klant is wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen. In de Benelux bevindt de belangrijkste vestiging zich te Wilrijk, waar zich het internationale hoofdkantoor van de compressorendivisie bevindt en bovendien een grote productie-eenheid is. Op deze locatie vindt de productie en assemblage van vacuümpompen en compressoren plaats. Dit gebeurt via een lijnassemblage waar bij elke stop een uniek onderdeel wordt gemonteerd. Het gewicht van de pompen en compressoren varieert tussen 500 kilo en 2,5 ton.

Logistieke uitdaging:
Bij de oorspronkelijke lijnassemblage van de compressoren en vacuümpompen werd gebruik gemaakt van kettingbanen. Echter bood dit niet de flexibiliteit die de klant graag zou willen. Het moet mogelijk zijn om verschillende types compressoren en vacuümpompen op één lijn te assembleren.  Ook moet het een kleine inspanning zijn om productielijnen te verlengen en of te verkorten. Tevens is het wenselijk om het werkplateau op een ARBO-technisch verantwoorde hoogte te kunnen brengen zodat de werknemers ergonomisch aan de lijn kunnen werken.Oplossing:
De engineers van WEWO Europe hebben een AGV (Automatisch Gestuurde Voertuigen) oplossing ontwikkeld. Deze AGV’s vervangen de huidige kettingbanen in de lijnassemblage. Daarnaast is een speciaal laag platform ontwikkeld met een hoogte van 225mm. Het platform beschikt over een in hoogte variërend werkblad tot maar liefst 800mm. Tijdens dit project waren ergonomie, effectiviteit en continuïteit de belangrijkste kerneisen. Met een draagvermogen van 2000 kg voldoet deze ‘line tracking’ AGV-oplossing uitstekend aan de gestelde eisenResultaat:
Dankzij de toepassing van AGV’s  in de assemblage lijn voor compressoren en vacuümpompen kunnen de medewerkers werken op een ARBO-technisch verantwoorde  manier. Tevens is flexibiliteit naar de toekomst gewaarborgd door het toepassen van magneetlijnen.  Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie voor het bedrijf maar ook het comfort en werkplezier van de werknemers. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen

Klant:
De klant is wereldwijd marktleider op het gebied van industriële productiviteitsoplossingen. In de Benelux bevindt de belangrijkste vestiging zich te Wilrijk, waar zich het internationale hoofdkantoor van de compressorendivisie bevindt en bovendien een grote productie-eenheid is.

Elektrotrekker voor het verplaatsen van gekoppelde containers

Ergonomische elektrotrekkers voor het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Case Automatic Guided Vehicle

Neem contact op voor persoonlijk & passend advies!

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief