SOFTWARE

De volledige aansturing van het systeem onder controle

De voertuigen die we ontwikkelen zijn specifiek afgestemd op uw eisenpakket. Dit omvat de juiste navigatie- en veiligheidssystemen, energiebeheer, en de overdracht van gegevens.

Navigatie Software

Natural navigation

Natural Navigation maakt gebruik van structuren en contouren in de omgeving als referentie voor lokalisatie. Dit betekent dat er geen infrastructuur noodzakelijk is zoals inductieve draden, magneten, of reflectoren. Bij deze navigatie methode kan er bovendien gebruik worden gemaakt van eenvoudige reflectoren, hetzij in combinatie met de structuren en contouren van de omgeving.

Het toepassen van reflectoren zorgt voor een optimale positionering wanneer de omgeving onvoldoende referentie punten biedt. De nauwkeurigheid van positionering bedraagt +- 1 centimeter en +- 1 graad.

Snel te installeren

Voertuigen die zijn uitgerust met Natural Navigation zijn snel geïnstalleerd met de bijbehorende software. Dit zorgt ervoor dat alle instellingen eenvoudig  en efficiënt te installeren en te onderhouden zijn. Hierbij maakt het niet uit of het om een enkel voertuig gaat of om een grote vloot aan voertuigen.

Nauwkeurig
Natural Navigation combineert informatie van industriële encoders en laserscanners om een nauwkeurigheid van ± 1 cm en ± 1 ° te bereiken. Natural Navigation maakt gebruik van de gegevens van de safetyscanners die beschikbaar zijn op het voertuig.


Mapping & Fleetmanagement

Mapping software

De mapping software is een volledig geïntegreerde oplossing, die de installatie van onze producten ondersteunt. Het configureren van de voertuigen, het in kaart brengen , creëren van de routes, verkeersafwikkeling en bewaking.
De bediening is voor de integrators en eindgebruikers nog eenvoudiger. Eerst wordt de omgeving ingelezen door de AGV door het gebied te rijden doormiddel van een remote-control.

De mapping software registreert de omgeving en mogelijke reflector posities. De gemeten omgevingsgegevens worden vervolgens getransformeerd naar de omgevingskaart.

Fleet Management Software & Server

Met de bijgeleverde Fleet Manager worden de AGV’s aangestuurd en beheerd. De software heeft een server-client architectuur. De Fleet Manager is in staat verschillende voertuigen in de zelfde omgeving aan te sturen. De Fleet Manager bevat functies als taken beheren en uitvoeren, routing en planning, traffic management, communicatie met navigatie software, user interface voor het monitoren en aansturen van de AGV’s, alarm management en het verzamelen van data in een database.

Daarnaast heeft deze software optioneel interfaces naar een bovenliggend systeem zoals MES of ERP.

Planning en routing zorgen voor een optimale route voor de AGV van huidige locatie naar de doellocatie, rekening houdend met het andere verkeer op de route. De software genereerd, waar nodig, automatisch opdrachten voor de voertuigen om deadlock situaties te voorkomen.

The traffic control die verwerkt is in de software is gebaseerd op zowel de routing als het real-time monitoren van veiligheidsvelden rond het voertuig. De Fleetmanager kan voertuigen laten afremmen of laten stoppen wanneer deze dicht bij elkaar zijn. De fleetmanager zal nooit een ontvangen order doorvoeren als commando naar de AGV’s wanneer dit een opstopping of aanrijding tot gevolg zal hebben.

De Fleet Management software bevat alle tools die nodig zijn om een magazijn, productieomgeving of andere omgeving te definiëren.


Traffic control

Met de bijgeleverde Fleetmanager worden AGV’s aangestuurd en beheerd. Planning en routing zorgen voor een optimale route voor de AGV’s van de huidige locatie naar de doellocatie, rekening houdend met de prioriteit van de order en het andere verkeer op de route. Een opdracht wordt automatisch doorgestuurd naar de AGV die de bron en doellocatie het snelst kan bereiken. De software genereerd, waar nodig, automatisch opdrachten voor de voertuigen om deadlock situaties te voorkomen.

De Fleetmanager maakt het mogelijk AGV’s andere routes te laten kiezen om de doellocatie te bereiken. Dit voorkomt deadlocks en zorgt voor een optimale AGV routing.

De Fleetmanager beheert de batterijstatus van de verschillende AGV’s en maakt het mogelijk de AGV’s te laden op geplande tijden of wanneer er geen opdrachten zijn.

De traffic control is gebaseerd op zowel de routing als het real-time monitoren van veiligheidsvelden rond het voertuig. De Fleetmanager kan voertuigen laten afremmen of laten stoppen wanneer deze dicht bij elkaar zijn. De fleetmanager zal nooit een ontvangen order doorvoeren als commando naar de AGV’s wanneer dit een opstopping of aanrijding tot gevolg zal hebben. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Een AGV, geoptimaliseerd voor het verplaatsen van producten

Een AGV die door zijn compacte design uitermate geschikt is voor het verplaatsen van stellingen en producten in diverse omgevingen.

AGV voor het verplaatsen van Bins

WEWO Europe heeft voor Vitablend in Wolvega een AGV ontwikkeld die volledig in RVS is uitgevoerd. De AGV wordt gebruikt om bins met daarin supplementen te verplaatsen. De AGV verplaatst zich hiervoor in een cleanroom. 

Software

Neem contact op voor persoonlijk & passend advies!

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring