NAVIGATIEMETHODEN

Veilig onbemande voertuigen verplaatsen in een bemande omgeving

Doordat de wagen uitgerust is met een safety scanner met meerdere veiligheidsvelden kan deze zich veilig in een bemande omgeving verplaatsen.

Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

Film navigatie methodeLijn volggeleiding (optisch/magnetisch)
Een camera of velddetectie wordt gemonteerd op het voertuig. De camera bepaalt de locatie van de lijn in het beeld en positioneert daarmee het voertuig in de zijdelingse richting. Met behulp van 2D codes kan de camera (enkel bij lijngeleiding) commando’s ontvangenen tevens het voertuig in de rijrichting positioneren.
Rails en vaste geleiding
Railgeleiding is de meest robuuste manier van geleiding. Er wordt een vast traject gevolgd dat op voorhand gedefinieerd is. Het is daardoor wel de minst flexibele vorm van geleiding.


Lasergeleiding

Een laserscanner, die bovenop het voertuig wordt gemonteerd, scant de omgeving op zoek naar reflectoren. De AGV zet de gegevens van de laserscanner om naar de locatie van de AGV door middel van een triangulatie algoritme (meetmethode). Met behulp van dead reckoning (meetmethode) wordt deze positie bevestigd en de nauwkeurigheid van de positie verhoogd.
Natural Navigation

Natural Navigation maakt gebruik van structuren en contouren in de omgeving als referentie voor lokalisatie. Dit betekent dat er geen infrastructuur noodzakelijk is zoals inductieve draden, magneten, of reflectoren. Bij deze navigatie methode kan er bovendien gebruik worden gemaakt van eenvoudige reflectoren, hetzij in combinatie met de structuren en contouren van de omgeving.

Het toepassen van reflectoren zorgt voor een optimale positionering wanneer de omgeving onvoldoende referentie punten biedt. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Marktleider op het gebied van ontwikkeling en massafabricage van duwbanden

Klant:
Bosch Transmission Technology is marktleider op het gebied van ontwikkeling en massafabricage van duwbanden voor de continu variabele transmissie (CVT). Sinds de start in 1972 is continu geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de duwband. 

Elektrisch aangedreven transportwagens

Op verschillende hoogtes instelbaar doormiddel van een schaarmechanisme

Navigatie

Neem contact op voor persoonlijk & passend advies!

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief