NAVIGATIEMETHODEN

Veilig onbemande voertuigen verplaatsen in een bemande omgeving

Doordat de wagen uitgerust is met een safety scanner met meerdere veiligheidsvelden kan deze zich veilig in een bemande omgeving verplaatsen.

Lijn volggeleiding (optisch/magnetisch)

Een camera of velddetectie wordt gemonteerd op het voertuig. De camera bepaalt de locatie van de lijn in het beeld en positioneert daarmee het voertuig in de zijdelingse richting. Met behulp van 2D codes kan de camera (enkel bij lijngeleiding) commando’s ontvangenen tevens het voertuig in de rijrichting positioneren.


Rails en vaste geleiding

Railgeleiding is de meest robuuste manier van geleiding. Er wordt een vast traject gevolgd dat op voorhand gedefinieerd is. Het is daardoor wel de minst flexibele vorm van geleiding.


Lasergeleiding

Een laserscanner, die bovenop het voertuig wordt gemonteerd, scant de omgeving op zoek naar reflectoren. De AGV zet de gegevens van de laserscanner om naar de locatie van de AGV door middel van een triangulatie algoritme (meetmethode). Met behulp van dead reckoning (meetmethode) wordt deze positie bevestigd en de nauwkeurigheid van de positie verhoogd.


Natural Navigation

Natural Navigation maakt gebruik van structuren en contouren in de omgeving als referentie voor lokalisatie. Dit betekent dat er geen infrastructuur noodzakelijk is zoals inductieve draden, magneten, of reflectoren. Bij deze navigatie methode kan er bovendien gebruik worden gemaakt van eenvoudige reflectoren, hetzij in combinatie met de structuren en contouren van de omgeving.

Het toepassen van reflectoren zorgt voor een optimale positionering wanneer de omgeving onvoldoende referentie punten biedt. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Elektrotrekker voor het verplaatsen van gekoppelde containers

Ergonomische elektrotrekkers voor het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

AGV voor het vervoeren van pallets met kratten

To transport stacks of pallets from one department to another an AGV solution must meet the stringent requirements of a meat processing company. In order to meet these requirements in the field of anti-bacterial the housing of the AGV is constructed of stainless steel. The automated process detects pallets using sensors and sends a vehicle to this location to pick it up. In addition to assigning AGVs to missions, the fleet control software opens and closes doors for the AGVs to pass where needed.

Navigatie

Neem contact op voor persoonlijk & passend advies!

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring