Lockersyteem

Wilt u uw gasten hun eigendommen veilig en gemakkelijk laten opbergen? Kies dan voor een lockersysteem van WEWO.

Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

Bent u beheerder van een zwembad, schoolgebouw of museum? Dan wilt u vast dat uw gasten hun persoonlijke eigendommen veilig in de kleedruimte of garderobe achter kunnen laten. Tegelijk wilt u het hen zo gemakkelijk mogelijk maken. Dus het liefst geen gedoe met cijfersloten, sleutels of muntjes. Kies dan voor een elektronisch lockersysteem van WEWO. Elektronische kluisjes zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook veilig. Want sleutels kunnen gestolen worden. Ook vergeten mensen nog wel eens om hun kluis op slot te draaien. Elektronische lockersystemen bieden bovendien de mogelijkheid om kluisjes centraal aan te sturen.

Verschillende sluitsystemen
Kluisjes van WEWO zijn leverbaar met de volgende sluitsystemen:

 • elektronische sloten
  Deze sluitsystemen werken met een pincode, RFID (identificatie op basis van radiofrequenties), biometrie (identificatie op basis van een vingerafdruk) of smartphone.

 • mechanische codesloten
  Mechanische sluitsystemen werken met een code; het zijn dus cijfersloten. WEWO levert mechanische codesloten met maximaal 10.000 cijfercombinaties. Deze sloten kunnen desgewenst integraal in het materiaal van de lockers worden verwerkt, maar ook als opbouw worden geleverd.

 • sleutelsloten
  De sleutelsloten van WEWO zijn leverbaar in speciale uitvoeringen voor panelen van hout, glas en staal. Maar ze variëren ook in draairichting, sluitlippen en opnames.

 • centraal gestuurde sluitsystemen.
  Bij een centraal gestuurd sluitsysteem worden uw lockers met kabels op een centrale terminal aangesloten. Voorwaarde is dat uw kluisjes van een elektronisch slot (pincode, RFID, biometrie of smartphone) zijn voorzien. De terminal stuurt verschillende groepen kluisjes met een eigen display aan. Eén display kan maximaal 32 lockers bedienen; per terminal kunnen maximaal 512 kluisjes worden aangestuurd. Met een centraal gestuurd sluitsysteem kunt u al uw lockers op afstand openen, sluiten en in de gaten houden.

Elektronische lockersystemen

Het elektronisch openen en sluiten van kluisjes kan op de volgende vier manieren:

 • met een pincode
  De gebruiker toetst zijn persoonlijke code in op het cijferdisplay van het kluisje. WEWO levert displays in verschillende kleuren en maten. Deze displays kunnen in de kluisdeur worden ingebouwd, maar daar ook als opbouw op worden gemonteerd. De pincodes kunnen uit 4 of 5 cijfers bestaan. De pincodesloten werken op een batterijvoeding en zijn verkrijgbaar in een uitvoering waarbij de locker alsnog met een sleutel kan worden geopend. Deze uitvoering biedt uitkomst wanneer het pincodesysteem niet werkt. 

 • met RFID
  RFID (Radio Frequency Identification) maakt gebruik van radiofrequenties om voorwerpen met elkaar te laten communiceren. Hierbij wordt een RFID-tag (een radio-etiket) op een voorwerp bevestigd. Wanneer de tag een radiosignaal ontvangt van een lezer, identificeert het zichzelf door een radiosignaal met een unieke code af te geven. Op die manier kan een locker worden geopend of gesloten. De (kaart)lezer zit hierbij op de kluisdeur en de tag op een toegangspas, druppel of polsband. Om de locker te openen hoeft de gebruiker alleen zijn keycard, druppel of polsband voor de kaartlezer op de kluisdeur te houden.

 • met biometrie
  Biometrie is mogelijk als de vingerafdruk van de gebruiker in de database van de lockers is opgeslagen. Dit kan ook de database van het toegangscontrolesysteem zijn, waarvan uw lockers mogelijk onderdeel uitmaken. De gebruiker legt zijn vinger in het daarvoor bestemde vakje van het vingerscanapparaat om de kluis te openen of sluiten. Het apparaatje scant de vingerafdruk en controleert of die overeenkomt met de vingerafdruk van de gebruiker in de database.

 • met een smartphone.
  Net als bij biometrie zijn lockers die via een smartphone werken op een database aangesloten. De gebruiker communiceert via een app op zijn telefoon met de database om zijn kluis te bedienen. Omdat de gebruiker dit op afstand kan doen, ontstaat er geen rijvorming bij de kluisjes.

Lockersystemen met een pincode, RFID-tag of biometrie kunnen zowel op een centrale terminal als op elke afzonderlijke kluisdeur worden aangebracht. Wanneer u een groot aantal lockers nodig heeft, ligt bediening via een centrale terminal voor de hand. De gebruiker bedient zijn kluis dan via een bedieningspaneel waarop alle lockers zijn aangesloten.

Sluitsystemen verschillen ook in de manier waarop de kluisdeuren open gaan. Bij een pop-systeem schiet een kluisdeur automatisch open zodra de locker uw identificatie herkent. Bij een pull-systeem kunt u de kluis na identificatie openen door aan de deurknop te trekken. Een locker met een push-systeem opent u door de kluisdeur eerst licht in te drukken.

Kies het systeem dat het beste bij uw situatie past
Elektronische lockersystemen verschillen in onder andere bedieningsgemak en privacygevoeligheid. Het is heel gemakkelijk om kluisdeuren op afstand via een smartphone te bedienen, maar niet alle gebruikers willen zich voor dit doel via een app laten registreren in uw database. En het downloaden van de app kost natuurlijk ook tijd. Anderen beschouwen biometrie als een aantasting van hun privacy, en weer anderen zijn allergisch voor pincodes of vinden het moeilijk om die te onthouden. Probeer daarom eerst een inschatting te maken van uw doelgroep. Zo hebben de meeste jongeren (zoals scholieren) waarschijnlijk geen enkel bezwaar tegen het bedienen van kluisjes met hun smartphone. Ouderen bedienen een kluisje waarschijnlijk liever met een toegangspas of polsbandje dan met een pincode of smartphone.

Bedenk ook wat u als beheerder zelf belangrijk vindt aan het bedienen van lockers. Geeft u de meeste prioriteit aan een efficiënt beheer, aan het gebruikersgemak van uw bezoekers of aan de veiligheid? Of ziet u het veilig opbergen van persoonlijke spullen vooral als een service waarmee u geld wilt verdienen?

Misschien beheert u garderobes met lockers in meerdere vestigingen van uw organisatie of klanten, verspreid over het land. In dat geval speelt ook de vraag hoe u de lockersystemen locatie-overstijgend aan kunt sturen (bijvoorbeeld via de cloud).

WEWO helpt u graag om het lockersysteem te kiezen dat het beste bij uw situatie past. Mogelijk is een combinatie van systemen, zodat uw gasten hieruit kunnen kiezen, in uw situatie de beste oplossing. Wij beschikken over de kennis waarmee u uw keus kunt onderbouwen en adviseren u vrijblijvend over de kosten en baten van de verschillende sluitsystemen. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Lockers voor medewerkers en bezoekers

Provincie Groningen kiest voor slimme lockers van WEWO

Lockers voor medewerkers én bezoekers

Pantrymeubels en lockerwand

Speciaalmeubilair zoals garderobeunits, copy-units en lockers. Een maatwerk totaal oplossing

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring