Werk kluisjes

Werk kluisjes bieden werknemers privacy en veiligheid

Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

Als werkgever vindt u het belangrijk dat uw werknemers zuinig op hun arbeidsmiddelen zijn. Laptops, smartphones, dossiers, veiligheidskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen of gereedschap ziet u liever niet rondslingeren op de werkvloer. Met een persoonlijke werk kluis voor uw personeel helpt u uw collega’s om zuinig op hun spullen te zijn en raakt u minder snel iets kwijt. Bij WEWO kunt u een werk kluis laten maken die het beste bij uw organisatie, personeel en arbeidsmiddelen past.


Verschil tussen lockers en werk kluisjes

Een locker is bedoeld om eigendommen veilig in op te bergen. In dat opzicht verschilt een werk kluisje niet van een kluisje in een zwembad, sporthal of bibliotheek. Het verschilt zit vooral in de aard van de spullen waarvoor de locker is gemaakt. In een zwembadkluisje bijvoorbeeld is meestal alleen ruimte voor eigendommen, zoals een tas of portemonnee. Dergelijke lockers worden gemaakt voor persoonlijke eigendommen die de gemiddelde bezoeker bij zich heeft. Een werk kluis is per definitie maatwerk: de spullen waarvoor u een werk kluis nodig heeft zijn meestal de arbeidsmiddelen die u op de persoon aan uw werknemers uitreikt. Denk hierbij aan:

  • laptops
  • smartphones
  • dossiers
  • gereedschap
  • werkkleding
  • persoonlijke beschermingsmiddelen.

Werk kluisjes op maat

Al naar gelang de aard van de werkzaamheden in een organisatie kan het benodigde volume en de indeling van een werk kluisje nogal verschillen. Bij werk kleding kan een hoge werk kluis met een speciaal gedeelte voor kleerhangers nodig zijn. Het leggedeelte kan dan voor opvouwbare kleding worden gebruikt en/of voor schappen waarop bijvoorbeeld een laptop kan worden neergelegd.

WEWO denkt graag met u mee over de spullen die uw werknemers op kantoor of in de fabriek moeten kunnen opbergen. Wat betekent dit voor het volume, de maatvoering en de indeling van uw kluisjes? Hierbij is het niet altijd mogelijk om alle spullen bij elkaar in één kluis op te bergen. Denk hierbij aan de arbeidshygiëne. Vuile werk kleding wilt u graag in het vuile gedeelte van uw fabriek houden. Een werk kluisje is dan bedoeld om te voorkomen dat uw werknemers vuile werk- of veiligheidskleding meenemen naar het schone gedeelte, zoals de kantine of de kantoorruimtes. En vuile werk kleding kunt u sowieso beter niet samen laten opbergen in één kluis met schone werk kleding of met arbeidsmiddelen die kwetsbaar zijn voor vocht en vuil.


Flexwerken met werk kluisjes

Met persoonlijke werk kluisjes kunt u ook het flexwerken optimaal faciliteren. Is het nieuwe werken ook al in uw organisatie ingevoerd? Dan is de kans groot dat uw collega’s zijn aangewezen op een flexplek. Een eigen bureau waarop iedereen altijd zijn spullen laat liggen, is er dan niet meer bij. Het nieuwe werken gaat uit van ‘clean desk policy’; elke kantoormedewerker haalt aan het eind van de werkdag zijn of haar bureau leeg. De volgende dag zit er mogelijk iemand anders. Maar waar laat iedereen zijn spullen? Gaan alle paperassen samen met de laptop of tablet elke avond in de koffer mee naar huis? Of zorgt u als werkgever voor een afsluitbare werk kluis waar elke collega zijn spullen veilig in kan opbergen?


Van werk naar werk kluis

Het nadenken over een werk kluis voor uw collega begint bij het werk zelf. Welk werk doen uw medewerkers, in welke omstandigheden doen ze dat en welke arbeidsmiddelen gebruiken ze hierbij? En welke afspraken en richtlijnen zijn van toepassing op persoonlijke veiligheid en arbeidshygiëne? De collega’s die voor hun werk (vaak) een persoonlijke veiligheidsuitrusting nodig hebben zijn gebaat bij een werk kluis waarin zij die uitrusting netjes en compleet kunnen opbergen. Eén van de redenen waarom persoonlijke beschermingsmiddelen zoals helmen en oordoppen te weinig worden gebruikt, is dat de werknemer ze niet op het juiste moment kan vinden. Om die reden worden veiligheidsmiddelen meestal door de werkgever op de persoon uitgereikt. De werknemer is verantwoordelijk voor een zorgvuldig gebruik van zijn persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar als werkgever kunt u hem hierbij met een werk kluis wel helpen.

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Volkern lockers met centraal sluitsysteem

Drie honderd volkern lockers voor het Rijswijks Lyceum. De lockers zijn voorzien van het Gantner sluitsysteem. 

Pantrymeubels en lockerwand

Speciaalmeubilair zoals garderobeunits, copy-units en lockers. Een maatwerk totaal oplossing

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring