Elektronische lockers

Elektronische lockers bieden veelzijdige mogelijkheden en zijn daardoor gebruiksvriendeliijk voor elke doelgroep

Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

U gunt uw collega’s of gasten vast een kluisje om hun spullen in op te bergen. Maar als werkgever of gebouwbeheerder wilt u natuurlijk geen gedoe met sleutels. Want die raken geheid een keer kwijt. En wat als u geen loper of duplicaat van een locker sleutel bij de hand heeft? Het slot forceren, met alle schade van dien, is wel de laatste optie waar u aan denkt. Met elektronische lockers van WEWO hoeft u zich over dit scenario geen zorgen te maken. De gebruiker van een elektronische locker hoeft alleen maar zijn persoonlijke code in te toetsen. Of zijn keycard, polsbandje of druppel voor de kluisdeur te houden. En wat te denken van het bedienen van een elektronische locker met behulp van een smartphone of vingerafdruk? Laat u door WEWO adviseren over het elektronisch sluitsysteem dat het beste bij uw doelgroep past.


De voordelen van Metra Locking Systems

WEWO Europe is officieel dealer van Metra Locking Systems. Dit heeft onder andere de volgende twee voordelen:

 • elk elektronisch of contactloos sluitsysteem van een WEWO-locker ondersteunt alle belangrijke RFID-smartcardstandaarden (LF, ISO 15693, ISO 14443A en ISO 14443B). Op die manier kunnen verschillende soorten smartcards (van diverse fabrikanten) als keycard worden gebruikt. Dankzij de RFID-techniek kan een elektronische locker op afstand met een smartcard worden geopend of gesloten.
 • een gebruiker of beheerder kan alle elektronische lockers van WEWO via de mobiele app MyMetraKey op afstand bedienen, met elkaar verbinden en beheren. Dit is een ideale oplossing wanneer u als werkgever of beheerder alle elektronische lockers in uw gebouw op afstand wilt kunnen ontgrendelen of vergrendelen en u ook andere bedrijfsprocessen (zoals reserveringen en boekingen van hotelkamers) aan het beheer van uw kluisjes wilt koppelen. Is een gebruiker zijn persoonlijke code kwijt? Geen probleem, u kunt een elektronische locker van WEWO altijd op afstand openen.  


Elektronische lockersystemen

Elektronische lockers kunnen met één van de volgende vier sluitsystemen zijn uitgerust:

 • pincode
  De gebruiker toetst zijn pincode in op het cijferdisplay van de elektronische locker. De pincodesloten werken op een batterijvoeding. Dit systeem is verkrijgbaar in een uitvoering waarbij de locker alsnog met een sleutel kan worden geopend. Dat is wel zo handig wanneer het pincodesysteem niet werkt of de gebruiker zijn of haar pincode is vergeten.  
 • RFID
  RFID (Radio Frequency Identification) maakt gebruik van radiofrequenties om voorwerpen met elkaar te laten communiceren. Op die manier kan een locker contactloos worden bediend. Om de locker te openen hoeft de gebruiker alleen zijn keycard, druppel of polsband voor de elektronische locker te houden.
 • biometrie
  Een biometrisch slot gebruikt de vingerafdruk van de gebruiker als sleutel. De gebruiker laat eerst een vingerdruk afnemen. Deze vingerafdruk wordt opgeslagen in de database van de lockers. De gebruiker legt zijn of haar vinger in een vingerscanapparaat om de elektronische locker te openen of sluiten. Het apparaatje scant de vingerafdruk en controleert of die overeenkomt met de vingerafdruk van de gebruiker in de database.
 • smartphone
  Net als bij biometrie zijn lockers die via een smartphone werken op een database aangesloten. De gebruiker communiceert via een app op zijn telefoon met de database om zijn of haar kluis te bedienen. Omdat de gebruiker dit op afstand kan doen, ontstaat er geen rijvorming bij de kluisjes.


Kies het elektronische lockersysteem dat het beste bij uw doelgroep past

Elektronische lockersystemen verschillen in onder andere bedieningsgemak en privacygevoeligheid. Het is heel gemakkelijk om elektronische lockers op afstand via een smartphone te bedienen, maar niet alle gebruikers willen zich voor dit doel via een app laten registreren in uw database. En het downloaden van de app kost natuurlijk ook tijd. Anderen beschouwen biometrie als een aantasting van hun privacy, en weer anderen (zoals ouderen) vinden het moeilijk om pincodes te onthouden. Probeer daarom eerst een inschatting te maken van uw doelgroep. Zo hebben de meeste jongeren (zoals scholieren) waarschijnlijk geen enkel bezwaar tegen het bedienen van kluisjes met hun smartphone. Ouderen bedienen elektronische lockers waarschijnlijk liever met een toegangspas of polsbandje dan met een pincode of smartphone. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Transportwagens voor het navullen van koffieautomaten

Het speciale van deze transportwagens is dat de zijkanten, die gemaakt zijn van het materiaal HPL, voor het plakken van de toplaag voorzien is van een print.

Meubilair voor de gezondheidscentra van defensie.

In 2013 heeft WEWO Europe een raamovereenkomst gesloten met het ministerie van Defensie. Hierdoor is Wewo de komende jaren leverancier van al het medisch meubilair

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief

Door op 'Verzenden' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring